Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 04.01.2017. 10:32

Prodaja građevinskog zemljišta na kojem su izgrađene upravna zgrada i stambeno-poslovni objekat u Banjaluci

Izvor: Glas Srpske, 04.01.2017.

Na osnovu člana 55. Zakona o stečajnom postupku, članova 82, 84, 87. i 90. Zakona o izvršnom postupku, a u skladu Odluke Skupštine povjerilaca održana 14.12.2016. g. stečajni upravnik, objavljuje            

 

Prvu javnu licitaciju

Imovine stečajnog dužnika "ZMIJANjE PLAST” d.o.o. Banjaluka

 

Prodaje se imovina - vlasništvo 1/1 stečajnog dužnika "ZMIJANjE PLAST” d.o.o. u stečaju Banjaluka i to: građevinsko zemljište upisane u Zk.ul broj 433 Ko Motike u ukupnoj površini od 14.096 m2 upisani sa 171 na d.o.o. "Zmijanje plast" Banjaluka, na kojima su izgrađene dvije proizvodne hale ukupne površine 2.434 m2, upravna zgrada površine 253,90 m2 i stambeno-poslovni objekat površine 228,90 KM, a sve procijenjene vrijednosti 2.164.978,75 KM

Na predmetnim nekretninama upisani su tereti - hipoteke u korist Kristal banke, koji su Notarskim ugovorom preneseni Hipo Alpe adrija banka Internacional AG Klangenfurt, radi obezbeđenja više kredita.

Prodaja nepokretne imovine provešće se ponudom u PAKETU (cjelokupna imovina) metodom javne licitacije koja će se održati dana 10.2.2017. g. sa početkom u 13 časova u Velikoj sali Okružnog privrednog suda u Banjaluci.

Imovina se prodaje u faktičkom i pravnom statusu u kojem se nalazi u momentu prodaje i na kupca se prenosi obim prava sa kojim kupac raspolaže u momentu prodaje pa se naknadne reklamacije i prigovori neće uvažavati.

Minimalna cijena na PRVOJ licitaciji iznosi 50% od procijenjene vrijednosti što iznosi: 1.082.489,38 KM.

Pravo učešća na licitaciji imaju pravna i fizička lica koja do početka licitacije dostave dokaz o uplati depozita u iznosu od 50.000,00 KM na ž.r. prodavca "ZMIJANjE PLAST" d.o.o. u stečaju Banjaluka broj: 562 0998132739678.

Fizička lica uz dokaz o uplati depozita moraju predočiti važeća lična dokumenta, a pravna lica pored potvrde o uplati depozita ovjerena dokumenta izvoda iz sudskog registra ne starija od 30 dana te lična dokumenta za predstavnika pravnog lica.

Licitacija će se održati i kad na licitaciji učestvuje samo jedan ponuđač. Pobjednik na licitaciji je učesnik koji ponudi najveću cijenu za predmet prodaje.

Rok plaćanja ukupne izlicitirane cijene iznosi 30 dana od dana licitacije, a depozit ulazi u ukupnu izlicitiranu cijenu.

Ponuđaču na licitaciji čija ponuda nije prihvaćena, depozit se vraća na isti račun sa kojeg je uplaćen depozit u roku od 7 dana od dana licitacije, a drugoj dvojici po rangu važećih ponuda u roku od 7 dana od dana uplate cjelokupnog iznosa od strane proglašenog kupca.

Ako ponuđač sa najboljom ponudom ne uplati izlicitirani iznos gubi pravo na povrat uplaćenog depozita, a pozvaće se drugi po visini istaknute ponude, da u roku od 30 dana uplati postignutu cijenu ili gubi uplaćeni depozit, a stečajni upravnik će pozvati i trećeg ponuđača.

Sve troškove oko prometa nekretnina snosi kupac u cjelini.

Sve informacije u vezi licitacije na telefon stečajnog upravnika: 065-646 277

 

Stečajni upravnik

Vujančević Slavko

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: